A gazdálkodóknak nagy segítségére lehet légifotózási szolgáltatásunk. Már az első felmérés során is sok értékes információt kaphatnak a megművelt területről és annak környezetéről. Meghatározható, hogy hol érdemes talajmintát venni. Észrevehetők a talaj eltérései, vízgazdálkodással vagy tápanyageloszlással kapcsolatos problémái. Egyszerűen és gyorsan felkereshetők a belvizes területek, különösen olyan időjárási körülmények esetén, amikor más módszerrel nem lehet megközelíteni a helyszínt.

Image module
Image module

A talajvizsgálati pontok kijelölésekor nem kell a „Z” alakú mintavételt használni, mivel be lehet azonosítani az eltérő egészségi állapotú területeket. Ezáltal jelentősen csökken a minták száma, így kevesebb költséggel, pontosabb adatokat kapunk. A légifotók alapján nem kerül ki műtrágya feleslegesen olyan területekre, ahol már megfelelő a növények tápanyag szintje és nem kerül kevés oda, ahol viszont a növények ezt pluszban igényelnék. Nemzetközi tapasztalatok alapján 25-30% műtrágya megtakarítás is elérhető, de az igazi eredmény az egyenletes hozamtérképeken fog jelentkezni.

Mikor érdemes igénybe venni szolgáltatásunkat?

  • Kevesebb műtrágyát akar kiszórni és csak azokra a területekre, ahol feltétlenül szükséges
Image module
  • Vadkárral érintett a földterülete és pontosan, négyzetméterre meg akarja tudni annak kiterjedését
Image module
  • Jogi eljárás során látványosan szeretné bizonyítani a károsodás mértékét
Image module
Image module
  • Lokalizálni szeretné a gyomos részeket, vagy a betegséggel érintett foltokat
Image module
  • Pontos információkat akar szerezni a növényállomány állapotáról, hogy megtervezhesse a szükséges munkákat (Vegetációindex)
Image module
  • Csökkenteni akarja növényvédelmi vagy tápanyag-utánpótlási kiadásait
Image module
  • Nagyobb terméshozamot szeretne elérni
  • Meg akarja ismerni a terület sajátosságait: régi folyómedrek, eltérő talajösszetétel okozta csíkok, terménymagasság eltérések, talajmagasság eltérések (3d terepmodell, georeferált ortomozaik)
Image module
  • Csökkenteni akarja a talajvizsgálat költségeit
Kiegészítő szolgáltatás – komplex agrármérnöki vizsgálat

A talajvizsgálatok és légifotók adatait kombinálva lehetőségünk van agrárszakember bevonására is a kiértékelésbe. Szolgáltatásunkat kiegészítve így kijuttatási tervek készítését is vállaljuk.