Ha nem elég a normál légi fotó, vagy egy adott területen pl. vizes foltok kiterjedését vagy a vadkár mértékét szeretnénk pontosan,
négyzetméterre meghatározni, érdemes légifotó térképet készíteni.

Image module
Image module

Az automatizált útvonalrepülés során több száz, sok esetben több ezer légifotó készül. Ez függ a vizsgálandó terület kiterjedésétől, illetve az igényelt térkép felbontásától.
A légifotó térkép felbontása, amit biztosítani tudunk, akár 1,5 cm / pixel is lehet, ezzel a legnagyobb részletességi igényeket is ki
tudjuk elégíteni.

A repülések után speciális képfeldolgozó szoftver segítségével elvégezzük a képek egymáshoz illesztését. A többórás, extrém esetben 1 napos feldolgozás végeredményei a színezett pontfelhő, ortofotó, lejtésmodell. A feldolgozási idő nagyban függ a felmért terület nagyságától, valamint a fotók méretétől / felbontásától.

Image module
Image module

Mezőgazdasági felmérésekhez elegendő felbontás mellett, napi 250ha kiterjedésű területen is el tudjuk végezni az adatgyűjtést.

A végtermékeken szoftverekkel elvégezhetjük a szükség szerinti utómunkálatokat, pl. vektorgrafikus térképet állíthatunk elő, hossz- és keresztmetszeti rajzot, szintvonalrajzot készíthetünk, terület és térfogat számítást végezhetünk. A jellemző pontok bemérését (koordinátáik meghatározását) tehát nem a terepen, hanem terepnek az irodában létrehozott digitális másolatán hajtjuk végre.

Image module
Image module

A létrehozott légifotó térkép alapján vállaljuk az adott területen a problémás foltok kitűzését, kijelölését.