A koronavírus és a drónok kapcsolata

Közvetett összefüggés a koronavírus és a drónozás között

Elsőre azt hihetnénk, nincs semmi közük egymáshoz.

Másodszorra, azoknak a fejében, akik valamennyire ismerik a drónokat, valamely hasznos alkalmazásuk lehetősége is felmerülhet.

Ilyen például a permetező drónokkal történő fertőtlenítőszer kijuttatás, vagy gyógyszerek célba juttatása emberi érintkezés nélkül. Használható még hőszenzoros kamerával felszerelve, lázas emberek kiszűrésére.

Nos közel már az idő – és talán a mostani helyzet is segít ezt majd életre hívni – amikor valóban hatékonyabb lesz bizonyos dolgokat drónnal célba juttatni, vagy adott terület felügyeletét a levegőből megoldani.

A legközvetlenebb kapcsolat a koronavírus és a drónozás között mégsem ez.

Aki fotózással, filmezéssel foglalkozik és megbízásokat is vállal, neadjisten még drónt is használ a munkája során, esetleg  drónos területfelméréssel, épületmodellezéssel foglalkozik (mint ahogy mi mi is az előbb felsorolt halmazokba tartozunk), nos minket közvetlenül érint a koronavírus miatti korlátozó intézkedések hada.

Miben is nyilvánul ez meg: lefújták a rendezvényeket, lemondták az esküvőket, leállítottak folyamatban lévő munkákat.

Mindez közvetlenül és fájdalmasan érinti a megélhetésünket. A fotózás és a filmezés is egy olyan szakma, ami a jelenlegi időszakban teljesen ellehetetlenült.

Mit tudunk elleni tenni? Igazán semmit, várjuk, hogy minél hamarabb lefusson a dolog és bízunk abban, hogy a megrendelők újra minket találnak meg.

Recommend
  • Facebook
Share
Tagged in